Saturday, August 8, 2015

8.8.2015 ♥


Open House at Wanie's House ! pergh harini makan banyak sangat doh sampai kembung perut2 and sampai nak berjalan sana sini pun tak boleh~ hahaha xD lol! btw, makanan semua sedap2 especially aku suka nasi lemak yang mak wanie buat ! rasa dia memang pergh special kot ! hahahaha xD and mak wanie treat us like her own daughter seriously ! mak wanie baik sgt2 dgn kitorg sampai ajak tidur satu malam kat sini, actually, tak boleh nak bermalam kat rumah wanie cause nak study and so on, insyaallah time cuti sem nanti kot huhu. seriously, family wanie semuanya sporting2 kot ! serious tk tipu ! memang happy gila2 kot harini ! hehe :D Anyway, thanks wanie cause ajak datang rumah makan and lastly, sorry if aku tak banyak cakap tadi sbb yelah kau kan tau aku ni mcm mne.. kurang bergaul dengan org huhu. sorry again huuu

Monday, July 27, 2015

Just Right ♥

Thumbs up for GOT7  (Y)

Class Again!

hey guys, i'm back! and yeah harini ade citer yg nk diceritakan haha ecehh gitu >< btw, class sudah pun start harini! cuti raya 2 weeks sudah pun berakhir semalam, hmm, actually malas nak pegi college harini sebenarnya hahaha xD but, ofcourse lah aku pegi college! sbb takut nanti kne barred and nnti tak boleh nak amek final exam! btw, final exam next week je kot! haih, tak prepare pape lg doh waduh! tak study lg kot haih ape mau jadi aku ni? suka sgt study last2 minute! >< well, dah kata college student! adehh boleh plak aku ckp mcm tu ishhh ><" btw, aku exam hari isnin & rabu then, sem break! perghh asyik cuti je aku ni! hahaha xD dah college kasi cuti kita cuti jelah kan? sbb lepasni masuk je sem baru cuti dah tak byk kot! lepasni lg bertambah busy kot sbb long sem huhu. Exam 2 hari pun kena study hard jgk doh! sbb nak kejar pointer doh. kalau pointer jatuh habislah nak :< aku taknak pointer aku jatuh and aku taknak tgk mama & papa sedih dgn keputusan aku dgn pointer jatuh :'( aku taknak semua tu! hmm. perghh asyik cuti je aku ni! hahaha xD dah college kasi cuti kita cuti jelah kan? sbb lepasni masuk je sem baru cuti dah tak byk kot! lepasni lg bertambah busy kot sbb long sem huhu. btw thats all aku nak bgtau kbye assalamualaikum xo :*

Friday, July 10, 2015

Keseorangan!

holla! now nak story mory lagi ni. sekarang aku tinggal sorg kat hostel cause Carin dah balik :'( hmm keseorangan lah aku. Anis plak balik mlm katanya berbuka dgn makcik dia kat luar. hmm, takut lah doh. dah lah kat sini sunyi sepi lagi duk sensorg mau kne ganggu~ haihh. Housemate yg lain sume dah balik tinggal aku and Anis. dah lah aku baru demam lagi2 duk sorg aku nk mintk tlng sape >< phone pun dah tkde :< nak call org pun susah kalau mcm ni. hmm, aku taktau mlm ni jadi ke tak balik mlm ni. kalau tak jadi balik mlm ni aku balik pagi esok je. tu pun kalau papa aku ingt ke tak. papa tu kena selalu ingatkan dia kalau tak nanti dia lupa >< haihhh. btw, Anis please balik awal~ aku takut duk umah sensorg ni >< and ni first time kot berbuka sensorg kat hostel. haih sebelum ni mana penah berbuka sensorg. dulu, berbuka dgn org sewa umah lah, makcik2, kwn2 or tak pun family sendiri. ni ape tah lagi berbuka puasa sensorg serious doh bosan. dlm umah pun sunyi sepi kalau tak ade je dorg potpet2 kat dlm umah huhu. hmm, baru je harini dorg balik dah rindu dorg doh! seriously!

Carina, Anis & Me

heyhey! di hostel tinggal kami bertiga. tapi yang Carina amoi yang comey tomey tu balik ptg ni. hmm, nanti rindu nak bergurau, gila2 dgn carin. so nanti tinggal lah anis and saya >< huhu. malam ni kami tidur berdua je. pergh ayat dia tak boleh blah doh! >< and takut doh tinggal berdua je kat hostel, sbb kawasan kat hostel aku ni krik2 doh haih aku tak confirm lg nak balik harini sbb papa pun takde confirm pape and lg satu aku dah takde phone so susah lah nk contact papa >< uwahhhhh. nak balik kajang!!! tapi kalau aku balik harini aku kesian kat anis sbb nanti tinggal dia sorg kat hostel, biarlah aku teman dia sebelum dia balik!! hahaha ecehhh ayat aku ^^" lol! k whatever~ back to the story then, btw anis balik esok. Anis plak balik Perlis~ huu. dia tak boleh balik harini cause dia practical dkt satu taska ni. amboiiii~~~ tak lama lg jadi cikgu lah hang noh~ hehehe :D okay thats all i want to share story~ hakhak bye assalamualaikum xx :*

Have a Safe Journey! ^^



hello! i'm back again! heeee :D btw today nak share story again. kalau nak tau why i posting their photo on my blog because dorg dua2 Shahirah balik ke kampung halaman harini :'( which is, sorg balik perak and sorg lg balik terengganu. huhu. sempat jgk dapat luangkan masa dgn korg smlm walaupun sekejap. yelah lepasni cuti raya 2 minggu and berjumpa dgn family yg korg tersayang and tak dpt nk jmpe korg sbb cuti raya. anyway, nnti kalau dah balik sini jgn lupa bwk balik kuih raya~ hahaha kkk joke2. btw Have a safe journey okay ualls? huhu. semoga selamat sampai ke kampung halaman masing2 and take care okay? ;) bye assalamualaikum xx :*

Last!

hye guys! i have a bad news tonight! start esok aku dah tak on phone cause phone aku problem and bukannya sbb aku nak tukar number or so on. padahal phone baru beli kot dah problem haih sabar jelah, btw ingat nak otp lama dgn dia. tapi lepas bpe belas minit dia terus letak call. aku taktau kenapa  dia buat macam tu. aku just ckp nak merajuk main2 je. aku taktau plak yg dia akan letak call aku. kenapa weh kau buat macam tu? and bila aku call kau balik. kau taknak angkt call aku >< seriously why weh? okay, aku tau salah aku and aku tau yang aku ni selalu buat masalah and selalu sakitkan hati kau and i'm so sorry! ;'< and aku tau aku tak pandai jaga hati org and tak pandai nak pujuk org balik. so sorry and  i'm mean it! plus, aku tau yang aku ni selalu pentingkan diri sendiri ><

Thursday, July 9, 2015

Hari Raya Break is Coming!!!

hallo! today nak share story about hari raya! yeay!! finally hari raya break is coming! sekejap je pejam celik pejam celik dah nak raya. anyway, baju raya and etc. tak beli kot. huhu. maybe tak beraya kot aku tahun ni. hmm, rasa tahun ni sekejap berpuasa and dah nak raya haih~ btw, tahun ni takde mood langsung nak beraya. taktau lah sbb ape haih. org lain happy sbb dah nak raya. But, for me, no! tak seronok langsung nak beraya hmm. raya kalini tak sama mcm dulu >< hmm,tahun ni beraya dgn adanya mak tiri & adik baru. serious lah tak best doh. tak meriah langsung raya kalini. Cuti raya plak 2 minggu haih mereput lah kat kampung -.- kalau balik kampung papa tak pe lah jugak. ni kalau balik kampung mak tiri haih bosan kot. sorang pun tak kenal & tak bertegur. aku buat hal aku sendiri lah kalau balik kampung mak tiri. btw, aku tak penah lagi bermalam kat rumah mak tiri sbb aku tak selesa duk kampung dia. huhu.

Tuesday, July 7, 2015

Unnie Jjang!

OMG unnie!! so jelous tgk unnie >< you are just perfect unnie! seriously, envy tgk unnie! >< neomu yeppeuda uri unnie ^^

Monday, July 6, 2015

Quite Busy For This Sem ! :"(

hey guys! i'm bac! today harini ade banyak sgt yang kena buat! fuhh!! citer dia malam ni tak tidur lah aku! harini miss kasi assignment esok dah kena submit! lagi satu menu nak kena siapkan jgk malam ni cause esok nak kena submit kat miss jgk! aigoo! even sem kali ni short sem pun quite busy! haih acano ni?? hmm, then lepas cuti raya terus final exam >< omg! cepatnya masa berlalu :( serious doh tension gila nak kena siapkan keje assignment yg miss2 bagi ni. dah lah harini aku balik lambat cause class harini habis pkul 6. tunggu bas rapid pulak nak kat setengah jam -,- serious doh penat sgt harini and esok plak ade class awal pagi :'( Ya Allah penatnya sem kali ni :'(( no time for rest! seriously, sem kali ni rasa sekejap sgt. pejam cellik pejam celik dah nak masuk sem 5 then graduate ! Time flies so fast! hmm

Sunday, July 5, 2015

Body Goals!

Hallo! today topic is about body goals! and yes i'm in diet right now! My body goals is like her, Jun Hyo Seong. Envy tgk dia sbb body dia cantik. and taktahu lah berhasil ke tidak niat nak berdiet kali ni haih. sbb byk kali diet tapi tak jadi2 jgk sbb mkn tk control. nmpk makanan ckit terus pelahap haih sabor jelah. btw, kalini mmg nk berdiet betul2 nak kurus huhu. thats all for today! bye xx :*

Friday, July 3, 2015

Rindu Dorg !



Ya Allah rindunya kat dorg, haih bila boleh ketemu dgn korg lg? teringt masa zaman sklh, tiap pagi smpai je kat sklh mesti kita  berkumpul and bergossip je keje and merapu merepek dgn korg. haih sumenya dah busy kan? ade yg lost contact :'( hmm seriously miss you guys so much! last kita jumpa pun masa amek result SPM. lepastu kita dah tak jumpa sampai lah sekarang. huhu. rindu sesgtweh :(

Korea, One Day! InsyaAllah ^_^





wahhh this places are so beautiful!! one day, i will go with my lover <3 hehehe :D haih bila lah agaknya nak pegi korea!! keje pun idok lagi hahaha xD nnti dah ade bajet boleh lah pegi. byk lg tempat yg cantik2 kat korea! most tmpt aku nak pegi sekali namsan tower!! cantik doh tmpt tu aku teringin gila nak pegi dgn bakal suami aku!! hahaha berangan jauh betul >< huhu. or tak pun pegi bercuti dgn family ke or kenkawan kee kan?? heee^^ KOREA KAU TUNGGU AKU DTG!!!^^

Thursday, July 2, 2015

Terima Kasih Sesgt!

hope sgt yg kau akan baca! thanks sbb lukakan hati aku. kenapa kau tak terus terang dgn aku yg kau dah ade org lain?? haritu kau bgtaau aku yg kau takkan tinggalkan aku, takkan berubah hati selain aku, sentiasa ade dgn aku bila aku dlm kesusahan. But, now kau dah senyap lepas gaduh, 3 hari kau dah tak contact aku. btw, tadi aku stalk tweet kau then kau post something and then perempuan tu reply tweet. and tak silap aku haritu aku ade on wc then aku bukak kau pnye profile, then kat bio kau tukar nme aku kpd #V and aku tau sape dia, aku tau aku tak salah tgk and aku tau yg aku belum rabun lagi. dia ade follow aku kat tweet. after that, aku unfollow dia and block terus sbb aku taknak ganggu hubungan korg. btw, aku nak tanya kau something kenapa kau buat aku mcm ni?? kau dah janji mcm2 dgn aku, and kau janji kau takkan tinggalkan aku. aku tak sangka yg kau curang blkng aku, mmg aku tk nmpk and aku tktau kau buat kat sne. sbb kita berjauhan, kau ckp kat aku yg kau cuma ade aku sorg, and kau kata kau tak penah syg perempuan lebih mcm ni. then, skrng?? mana janji2 kau tu?? adakah itu semua dusta?? please jgn main2 kau tau tak aku dah penat dgn semua ni, aku dah penat asyik kne game dgn org, aku hope sgt yg kau takkan game aku. last2 kau pun sama :'( aku tak sangka doh! seriously my heart breaks into a million pieces. sampai hati kau buat aku mcm ni? besar sgt kah kesalahan aku buat kat kau? knapa kau taknak terus terang aku j yg kau nk break? daripada kau diam diri. aku tktau mcm mne nk ckp dkt kau. aku tau salah aku jgkk sbb suh kau cari yg lain. sorry sesgt. mmg padan dgn muka aku. skrng aku dah takde tmpt nk berkongsi cerita melainkan blog aku je tmpt aku bleh luahkan perasaan. tapi seriously kenapa kau tipu aku!? kau mungkir janji!? Anyway, aku harap kau bahagia dgn dia :') from now on, aku akan cuba lupakan kau! and lg satu please bwk semua kenangan2 tu dgn kau, sbb aku taknak ingt semua tu >< aku ckp mcm ni bkn sbb aku ade org lain ke ape. no! aku tkde laki lain melainkan kau sorg. lastly, thanks sbb dtg dlm hidup aku :') aku appreciate sesgt :') and kau pun lupakanlah aku. thanks and please jaga diri okay? assalamualakum and bye awak! :")

Mija ♥ Rindu Awokkk :*

Wehhhhh!!! srious aku rindu gila dgn kau! tahun ni baru dpt contact ngn kau balik! tringat masa form3 kita slalu bergosip, mrapu meraban an lg satu yg tk bolh blah bergaduh dgn 2 hafiz hahaha xD btw, rindu kau gila2 hope sgt yg kita boleh berjumpa. yelah skrng masing2 busy smbung study kan, tah bila lah boleh jumpa kau lg. nanti kita berbuka sesama tau!! nnti dah jumpa nk peluk kauuu jeee.. hahaha ! rindu kau RAMIZAH BT RAFI :* HEEEE ^^

apply again! wish me luck!

yoohoo! hey guys! aku nak apply masuk balik audition under this company! aku pun taktau kenapa aku pilih company than other company huhu. btw, nak jadi trainee under this company agak comlicated. huhu. btw, haritu 2/3 kali ku apply send audio kat dorg but no email from them. aku ade baca kat notice dorg, if takde respond from them it means aku fail dlm audition so aku try nak apply. sebelum ni aku hantar audio tu bpe saat je mmg kalah lah and lg satu aku guna suara halus which is falsetto. hahaha xD tu pun aku cover sbb tkut family aku mrh plak sbb nyanyi melalak dlm bilik sensorg. so aku cover ckit suara aku. huhu. btw, insyaAllah ade masa aku akan cuba apply balik masuk audition ni. anytime can apply ! huuuu. k tu je aku nk ckp kbye! ^^

3 days! No chats,calls & text from him :'((

hey guys! aku ade something nak share story lg, ni pasal si dia. masuk harini dah 3 hari berturut2 dia tak contact aku langsung. haih aku tktau yg benda akan jadi sampai mcm ni sekali, kau terlalu ikut perasaan kau tu, ego kau and so on. kau tautak sebenarnya aku dah penat layan perangai yg mcm ni, ni paling lama aku penah gaduh ngn kau, aku taktau lah maaybe kau mmg nak tinggalkan aku from now on right? hmm, aku tktau lah nk ckp mcm mne lagi sbb kau dah buat benda byk kali kat aku and tiap kali gaduh kau selalu abaikan aku. Even, aku tak penah abaikan kau masa kitaa gaduh, kau sakitkan hati aku pun aku still boleh senyum and aku cuba tuk jadi kuat dpn kau tapi tk boleh. hmm, kalau betul kau nk tinggalkan aku please let me know, aku ckp benda ni bukan sbb aku dah taknak kat kau, no! it it because kau dah selalu abaikan aku and kalau betul kau dah taknak kat aku better be honest than kau diamkan diri. nanti kalau aku dah tegur or contact or tak layan kau mula lah kau kata aku dh lupakan kau and etc. kau yg buat aku mcm ni. kalau aku dah berubah please jgn tanya kenapa. aku bukan nak mengutuk kau tapi aku nak luahkan perasaan aku sumenya kat sini. aku taktau nk mengadu kt sape melainkan kat blog aku. hmm, kawan aku kat hostel ni pun mcm tak suka citer aku bila aku citer pasal kau, so thats why aku citer kat sini. btw, aku tak penah berdendam dgn kau langsung tak weh! and every single day aku pikirkan pasal kau, aku try nak contact kau tapi.. tahlah.. aku pun taktau kenapa susah nak ckp psl perasaan yg aku alami skrng ni. btw sorry kalau aku selalu sakitkan hati kau tiap kali kau bersama dgn aku. sorry sesgt tapi aku nak kau tau satu benda je yg aku akan tunggu kau :') aku takkan penah lupakan kau sbb aku dah sayang sgt kat kau :'( please jgn abaikan aku mcm ni kau tautak betapa sakit and perit dkt dlm hati aku ni. hmm hanya Allah je tau mcm mne aku rasa >< thats all i want to say :'( assalamualaikum and bye!

this is for #HA

Mid Term F&B (FOOD & BEVERAGES CLASS)

hi! today aku ade mid term for f&b class! which is practical for this subject. tadi nasib aku dpt benda yg bleh buat for eg, napkin folding yg aku dpt tdi bishop hat, rose bud & pyramid alhamdulillah nasib aku boleh buat and ingat step2 nak foldkan napkin tu huhu. btw, bukan setakat tu je aku kena buat tuk practical mid term ni aku kena ingt sume jenis fork, spoon & knife then kne buat mise en place. madam kasi dlm masa 15 minutes tuk buat benda tu perghh mana tak kelam labut dibuatnya hahaha xD then, time madam check aku pnye keje ade kesalahan ckit dkt susunan fork, spoon. tu pun sbb aku confused doh. adehh serious doh aku jadi kelam kabut and nak kena wipe water goblet, plate bagai haih aku ni dah lah jenis cuai kalau jatuh pecah habislah nak aku kena dgn madam aku, tapi alhamdulillah takde pape terjadi sumenya buat dgn selamat hahaha. serious tgn aku mengigil sbb tkut jatuh dri tgn aku. huhu. btw tu je yg aku nk share story for today, see next time! hehehe bye! have a nice day! ^^

Tuesday, June 30, 2015

#Throwback #6615




hang out with them <3 thanks sbb happykan aku masa ni :')